Култура

Шест спектакъла са част от съпътстващата програма на „Сцена на вековете”

„Сцена на вековете – поглед към бъдещето” е най-новата програма към VI-ия Летен сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете” във Велико Търново. Тя ще е представена от три спектакъла и е за младата аудитория. Първият е на 5 юли – „Лешникотрошачката” – балет по музика на Пьотр Илич Чайковски на Детска школа за класически балет „Класика“ към читалище „Надежда” в старата столица. Вторият е на 23 юли. Тогава „Бон – Бон Мюзик” – София ще представят детския мюзикъл „Пепеляшка”. Двата спектакъла ще се изгарят на откритата сцена на крепостта Царевец от 21.00 часа.

Третото събитие от „Сцена на вековете – поглед към бъдещето” е Първи международен майсторски клас по оперно пеене на примата Красимира Стоянова. Той ще се състои от 21 до 23 август в Голяма зала на МДТ „К. Кисимов”.

Три концерта пък са част от съпътстващата програма на VI-ия Летен сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете”. На 30 юни ще прозвучи „Sting the opera” на оркестъра на Държавна опера – Стара Загора и Военен Биг бенд с диригент кап. Цветомир Василев. На 6 юли е концертът на Хилда Казасян и Плевенската филхармония „Да послушаме кино”. Третият е на 11 август „Symphony way”, концерт на Васил Петров и Симфониета – Враца. Известният джазмен представя успешната цигуларка Зорница Иларионова.

И трите концерта ще се състоят на сцената на Летния театър в парк „Марно поле“ с начален час 21.00 часа.