Образование

Шест момичета от Велико Търново са номинирани за наградите на Фондация „Димитър Бербатов“

Шест великотърновски ученици са номинирани за наградите „Успелите деца на България 2020” на Фондация „Димитър Бербатов“. Това са 8-годишната Ная Стоянова в област на изява балетно и танцово изкуство, 16-годишната Кристиана Кирилова, с поп и джаз пеене, 10-годишната Дарена Станева – поп пеене, 14-годишната Василена Василева, също с поп пеене, 17-годишната Йоана Иванова, с изобразително изкуство и танци и 9-годишната Далия Гюлай, с поп пеене.

Освен от Велико Търново, номинирани от региона са 4 деца от Горна Оряховица. Това са 9-годишният Андрей Видев в категория поп пеене, 14-годишната Преслава Георгиева, също с поп пеене, както и 9-годишната Кристина Енчева – поп пеене и 12-годишният Радослав Шабанаков – таекуондо. 19-годишната Любомира Димитрова от Свищов също е номинирана. Тя се изявява в областта на философията, История и цивилизация, Английски език. Както и 13-годишната Вилияна Иванова, също от крайдунавския град – поп и рок пеене.

За 2020 г. ще бъдат наградени общо максимум 9 деца от цялата страна – по три във всяка област на изява и в нея – по едно във всяка възрастова група. Българчетата от чужбина се номинират и ще бъдат оценявани наравно с децата от училищата в страната. Възможно е отличените за 2020 г. – поради особеностите на състезателната година, да бъдат по-малко от обичайното, поясняват от Фондацията.

Наградите на организацията са индивидуални отличия. Състезателни двойки и други групи могат да бъдат номинирани, но за тях и през 2020 г. не се предвиждат награди. Постиженията им ще бъдат включени в алманах 2020, както е било и в досегашните издания.

До края на март ще се преценяват бъдещите победители в съответните категории от компетентно жури.  До 15 април ще бъде обявен и окончателният списък с членовете на Клуб 2020, посочват от Фондацията.

Кремена Крумова – Попова