Денят Политика

Шахматистката Цвета Галунова смени Възраждане с БСП

Пълно пренареждане на листата на БСП във Велико Търново направи Националният съвет на партията. Цвета Галунова, която публично обяви раздялата си с „Възраждане“ наскоро, се оказа на четвърто място в листата на БСП в 4-ти Великотърновски избирателен район.

Без изненада водач отново е Явор Божанков. На второ място форумът на БСП е поставил София Вергилова от Свищов, която е общински съветник в дунавския град от квотата на червените. Местните структури определиха втори да е общинският съветник от БСП в старата столица Михаил Михалев, но Националният съвет днес го остави пети в листата след Галунова. Третата позиция е за председателя на БСП в Горна Оряховица Огнян Стоянов, който заемаше поста и на заместник областен управител при четворната коалиция. Шестото място е за адвокат Бисерка Божкова, която също ще е представител на гражданската квота. Проф. Антоанета Анчева, председател на Общото събрание на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, е седма. Тя е един от представителите на гражданската квота в листата. Осмото място е определено за педагога и настоящ експерт в Регионалното управление на образованието Лидия Прокопова. Тя беше подредена на трето място от великотърновските структури на социалистите.

Лидерът на синдиката Защита и общински съветник от групата на БСП в Лясковец Георги Димитров е девети. Още един представител на гражданската квота – предприемачът от Елена Петър Димитров, е на десета позиция.