Община Поминък

Членове на сдружение „Самоводска чаршия“ с куп награди от BASE и Общината за предприемачество

Сдружение „Самоводска чаршия” – Велико Търново спечели Голямата награда за предприемачество от BASE – Бизнес академия за стартиращи предприемачи, организиран от Фондация „Америка за България“ и Съвета на жените в бизнеса в България. Занаятчиите успешно защитиха своя проект за „Обучителен занаятчийски център” и получиха 1000 лева от великотърновската фирма „Престиж“, спонсор на проявата.

Още петима членове на сдружение „Самоводска чаршия” получиха сертификати-награди за свои идеи на Академията – BASE. Втора награда в размер на 3000 лева взе Блага Димитрова за бизнес идеята си за хватки за катерачни стени. Третата от 2000 лева отиде при Красимир Сивов за лазерно гравиране на кожа.

Три награди връчи и Община Велико Търново. Първото място – 1000 лева е за Звездан Ранев, грънчар, второто – 500 лева е за Хасан Хасанов, медникар, а третото остана за тъкачката Миглена Чаталова. Тя получи 250 лева. Наградите бяха връчени вчера в Ритуалната зала на Общината.

Голямата награда на BASE в размер на 5000 лева спечели Йорданка Венкова за своя проект за лекуване чрез вдишване на въздух от пчелни кошери.

В бизнес академията BASE, провела се от август до ноември, участваха над 20 души от община Велико Търново. Тя е безплатна обучителна програма, която следва прост и изключително успешен модел, разработен в САЩ. Лекторите са успешни предприемачи, които безвъзмездно отделят от времето си, за да споделят своя опит и знания. В края й всеки обучаем представя свой бизнес проект.

Академията вече е преминала през Смолян, Ловеч, Троян. Предстои нейното провеждане в Габрово.

Кремена Крумова – Попова