Култура

Читалище „Надежда” обяви литературен конкурс за детско творчество

Библиотеката при читалище „Надежда 1869” – град Велико Търново обявява литературен конкурс по случай 1 юни – Международен ден на детето на тема „Детство мое вълшебно”. Конкурсът се провежда за втора година, с любезното съдействие на Дирекция „Култура и туризъм” при Община Велико Търново.

Право на участие имат всички деца до 12 годишна възраст от училищата на област Велико Търново с по една творба в двата раздела на конкурса – „Проза” и „Поезия”.

Участниците трябва да посочат трите имена, години, клас, училище, населено място, адрес и телефон за връзка и наименование на творбата. Срокът за получаване на творбите е 10 май 2017 г., на място в Библиотеката на читалище „Надежда 1869” или на адрес: гр. Велико Търново – 5000, ул. „Иван Вазов” № 36, като формуляра за участие да се изпрати и на еmail: nadi_ab52@abv.bg

Награждаването ще се състои на 1 юни в 12 часа в сградата на читалището, като детските творби ще оценява жури в състав: поетите Владимир Шумелов, Здравко Пеев и Снежана Иванова. Присъждат се І, ІІ и ІІІ награда за разделите „Проза” и „Поезия”, а наградените творби и техните автори ще получат грамоти и предметни награди.

Наградите са книги, подходящи за възрастта на награденото дете и се предоставят от читалище „Надежда 1869” и Дирекция „Култура и туризъм” на община Велико Търново
За справки и допълнителна информация: 062/ 628336-секретар на НЧ „Надежда-1869”