Култура

Читалище „Искра“ посреща „Белият заек“ от Букурещ – спектакъл от фестивала „Лято, кукли и приятели“

Четвъртото издание на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” продължава на 11 юни, събота, на сцената на читалище „Искра“ във Велико Търново, новия партньор на престижния форум. Почитателите на кукленото театрално изкуство ще се насладят на втория чуждестранен спектакъл – „Белият заек“. Продуцент на представлението е един от най-популярните в румънската столица – Театър „Арте“.

Това е историята на Белия заек, който повежда малки и големи в един вълшебен свят. Героят се радва, страда, влюбва се и се научава да цени себе си. Той ни казва, колко важни са приятелството, доверието и  споделените прекрасни моменти. Постановката е дело на Ана Крачун-Ламбру, сценографията и костюмите –  на Ана Крачун-Ламбру и Лавиния Поп Коман, а музикалното оформление – на Ана Крачун-Ламбру. В спектакъла участват Ана Крачун-Ламбру и Лавиния Поп Коман.
Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен!