Образование

Четири деца от социалните услуги са с подкрепа от „Операция: Плюшено Мече“

Четири деца от Велико Търново са част от целогодишната менторска програма на „Операция: Плюшено Мече“ – Скритите таланти на България. Тя съществува от три години и е насочена към деца, лишени от родителска грижа и деца в рискова среда за развитие на техния талант и им помага да влязат в университет или да си намерят работа след завършване на 12 клас.

Втора година по програмата се подпомага момиче на 16 години. Тя спортува тенис на маса. Има спечелени вече два златни медала от различни национални шампионата. От тази година още три момчета на по 11 години също са част от програмата – Скритите таланти на България. Те тренират футбол. С тях работят треньор и ментор. За момичето екипът на Операция „Плюшено мече” търси да назначи ментор на доброволни начала.

Ролята на ментора в Програмата е ключова: осигурява подкрепа, насърчение, личен опит, градивен пример и помощ при постигане на краткосрочните и дългосрочни цели на всеки талантлив младеж, посочват от НПО.

След успешен прием на петима кандидат-студенти за учебната 2019-2020, през новата учебна година са приети 6 нови участници в Менторска програма Скритите таланти на България. Новите талантливи деца и младежи, лишени от родителска грижа ще развиват уменията си в сферата на изкуството, футбола, математиката и медицината.

Кремена Крумова – Попова