Образование

„Четем заедно…” за пети път в Православния център „Проф. Тотю Коев“ на ВТУ

Алиса в страната на чудесата“ на Луис Карол ще събере любителите на книгата и търсачите на истината в петото издание на „Четем заедно…“ . То ще се проведе на 15 октомври от 16.30 часа в Православния център „Проф. Тотю Коев“ на ВТУ „Св.св. Кирил и Методий”.

Инициативата предоставя възможност на обичащите книгите да обсъдят своите любими произведения в приятна приятелска обстановка и се провежда всеки месец като в предварително допитване във Facebook страницата на Православния център, се избира книга за следващата среща.

В анкетата за избор на книга за „Четем заедно…“ – 5 бяха предложени за гласуване „Къде отиваш пътнико“ на Ивинела Самуилова, „За мишките и хората“ на Джон Стайнбек, „Приказка за стълбата“ на Христо Смирненски, „Човекът в търсене на смисъл“ на Виктор Франкъл и „Алиса в страната на чудесата“ на Луис Карол, която спечели читателския вот.

Преди повече от 150 години светът за пръв път бива едновременно пленен и озадачен от историята за малкото момиченце Алиса, което пада в заешка дупка и се озовава в приказен свят, населен със странни същества като Лудия Шапкар, Чешърския котарак, Мартенския заек, Бялата и Червената кралица.

Петимата от най-активните участници в дискусията ще получат тематичен мини книгоразделител „Алиса в страната на чудесата“.