Образование Полиция

Час по онлайн безопасност ще проведе с великотърновски ученици киберекспертът Явор Колев

Открит урок по безопасност в интернет ще изнесе пред ученици от Велико Търново и региона най-авторитетният експерт по киберсигурност у нас Явор Колев. Събитието, организирано от великотърновския общински съветник Димитър Чолаков, е в рамките на социалната кампания „Пази детето в Интернет“ и ще се открие в Аулата на ВТУ. До момента е потвърдено присъствието на над 1100 подрастващи от региона.

Часовете по киберсигурност с лектор Явор Колев, ще започнат утре, сряда, от 10.30 ч.в присъствието на координатора на кампанията Зоя Василев. Ректорът на ВТУ проф. Христо Бонджолов е партньор на инициативата.

„Пази детето в Интернет” е социален проект за превенция на онлайн тормоза и посегателството над деца. Кампанията обхваща цялата страна и включва информационни активности, обучения, срещи с ученици, родители и учители, в комбинация с представяне на комплексни решения. Събития по проекта, до момента, са проведени в повече от десет общини. Партньори на „Пази детето в Интернет” са МОН, НСОРБ, Асоциацията на българските градове и региони, Съюзът за стопанска инициатива, Българската асоциация по киберсигурност, както и редица други организации от неправителствения сектор.