Община

Частично се променят маршрутите на две автобусни линии във Велико Търново

Във връзка с реализацията на проекта за основен ремонт на водопроводи и канализация на улиците „Сливница“, „Димитър Найденов“ и „Теодосий Търновски“ и наложеното от това затваряне на ул. „Сливница“ и Бейския мост в кв. „Света гора“, частично се променят маршрутите и разписанията на две основни градски автобусни линии във Велико Търново.

От 1 юли автобусна линия 5 се движи по следния начин:

– автобусите, тръгващи на точен час и на 20-а минута от часа от кв. „Колю Фичето“, в частта на маршрута от ВТУ до Община Велико Търново се движат по Южен пътен възел и ул. „Христо Ботев“. Часовото маршрутно разписание от кв. „Колю Фичето“ до ВТУ и от Общината /спира „Театъра“/ до кв. „Колю Фичето“ не се променя.

– автобусът, тръгващ на 40-а минута от часа от кв. „Колю Фичето“, става в крайна спирка ул. „Крайбрежна“, като маршрутът се изпълнява по улиците „Независимост“ „Стефан Стамболов“, „Иван Вазов“, „Митрополска“, „Св. Климент Охридски“ и обратно. Часовете на тръгване от ул. „Крабрежна“ са от 7:12 до 21:12 – на всяка :12-а минута от час. Разписанието от спирка „Театъра“ към кв. „Колю Фичето“ не се променя.

Променя се по следния начин и маршрутът на автобусна линия №20 – празнично разписание, като крайна спирка става улица „Крайбрежна“, до която се достига по улиците „Митрополска“ у „Св. Климент Охридски“. Часовете на тръгване от ул. „Крабрежна“ са от 7:12 до 19:12 ч. – на всяка :12-а минута от часа /само празник/.