Денят

Цецка Цачева подава оставка заради евтиния апартамент

Правосъдният министър Цецка Цачева ще подаде оставка заради купения от нея евтин апартамент в столичния квартал „Изток“. Цачева сама е изявила желание да напусне правителството в разговор с премиера Бойко Борисов, съобщи „24 часа“.Тя е била привикана за обяснения в премиерския кабинет рано тази сутрин. Официално оставката на Цачева трябва да бъде обявена от самата нея по-късно през деня. Всеки сгрешил със закупуването на апартаменти ще си понесе последствията, закани се по-рано през седмицата Борисов.

Цачева бе обявила преди ден, че с нарочно писмено волеизявление е сезирала председателя на антикорупционния орган КПКОНПИ, както и главния прокурор на България за категоричното си желание да бъдат извършени проверки за придобитият имот на ул. „Юрий Гагарин“ в столицата.

В сигнала за себе си Цачева бе поискала да бъдат проследени парите, с които е придобит имотът, и установено има ли конфликт на интереси с фирмата продавач, има ли злоупотреба с власт, както и други нарушения при договорните и отношения с фирмата продавач.