Образование Община

ЦДГ „Ивайло“ с нова детска площадка

С весел празник в детска градина „Ивайло бе открита обновената детска площадка. На разположение на малките великотърновци са съвременни люлки, катерушки, пързалки и други съоръжения за забавления и игра. Инвестицията е в размер на близо 34 000 лева и e осигурена от „ЕКОПАК България“, в резултат на публично-частно партньорство с Общината. Кметът на Велико Търново Даниел Панов благодари за благородното начинание и посочи, че когато местната власт, бизнесът и обществото работят заедно, хубавите неща в старопрестолния град се случват бързо.

Скоро ще бъде открита и обновената детска площадка в детските градини „Здравец”. През следващата пролет предстои ремонт на детските кътове в градините „Райна Княгиня“ и „Иванка Ботева“ и детска ясла „Пролет“. По проекта на Община Велико Търново за образователна инфраструктура предстоят основни ремонти на ЦДГ „Ален мак“, „Пролет“ и „Рада Войвода”, поясни градоначалникът.

Обновяване на детските площадки в детските градини „Първи Юни“ и „Слънце“ ще е каузата на предстоящия Коледен благотворителен бал в навечерието на Рождество Христово, който ще се състои на 7 декември.