Култура

Цветовете на боклука“ – на сцената на Куклен театър ВЕСЕЛ

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 18 ноември от 11.00 часа в читалище „Искра” в старата столица, театърът домакин отново посреща гости.  Кукленият театър от Габрово ще изненада търновските театрални зрители с един по-различен и забавен спектакъл – „Цветовете на боклука”. Сце­но­г­ра­фи­я­та е на Драгомир Цанев, а му­зи­ка­та –  на Георги Гарчов. Уча­с­тват Радостина Андреева и Богдан Богданов . Постановката е дело на Илиян Иванов.

„Цветовете на боклука“ представя по един забавен и много поучителен начин разделното събиране на отпадъците. Оригиналният сюжет е създаден специално за малките зрители. Постановката се реализира в партньорство между Община Габрово и Държавен куклен театър – Габрово.

„Няма криво, няма право – тук природата се пази здраво!”.Този стих е част от „Маршът на контейнерите“ – една от песничките в находчивата театрална постановка „Цветовете на боклука“. Децата ще бъдат очаровани от героите: симпатичният Дони, кученцето Рони и четирите остроумни контейнера – Жълтицата, Брауни, Мистър Пакетин и Грийни-Стъкленият.

Спектакълът представя цяла палитра от емоции, съчетани и с много знания за опазването на природата. Сюжетното случване поставя пред изпитание малкия Дони, който по невнимание изхвърля таблета си при останалите отпадъци. За да си върне безценното устройство, 8 годишното момче трябва да научи няколко важни урока и да се справи с въпросите на безкомпромисните изпитващи – четирите контейнера.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.