Образование

Цветен есенен празник сътвориха децата от ОУ „Димитър Благоев“ във Велико Tърново

Много усмивки и страхотни преживявания донесе есенният празник на децата от ОУ “Димитър Благоев“ във Велико Търново. Той бе под наслов „Даровете на есента- ден на таланта и здравословния начин на живот“.  Тържеството се състоя в двора на училището  и в него бяха представени ателиета по изкуства, работилница за здравословно хранене и карнавал на плодовете и зеленчуците.

На откритата сцена „Талантите на Благоев“, децата рецитираха авторски стихове и изпяха известни български песни. Организирано бе и състезание “Бързи, смели, сръчни“ и базар за лакомства  „От избата на баба и сръчните ръце на мама“,  в който учениците от  начален етап на обучение представиха вкусни мъфини, домашна лютеница и различни сладка от есенни плодове.

Събитието е  част от проявите  по случай патронния празник на учебното заведение, който се чества на 29 октомври. Инициативите продължават и на 24 октомври, когато ще бъде организирана благотворителната разпродажба „Нещо мое за каузата“,  в подкрепа реализирането на училищен химн.

Пламена Димова