Политика

Цвета Галунова: Щастлива съм, че влизам в парламента. България е мой основен приоритет

„Щастлива съм, че българският народ ми гласува това доверие, да вляза в парламента и ще дам всичко от себе си, за да допринеса за каузите, за които партия „Възраждане“ се бори“. Това заяви пред Общинското радио Цвета Галунова, избрана за депутат в 47-ия парламент от Великотърновския регион. Споделя, че не е очаквала личния успех.  „Истината е, че ми бе поверена огромна отговорност да организирам кампанията в старата столица. Задача, която за човек без политически опит, се явява голямо предизвикателство. Бях изцяло фокусирана върху работата си и избягвах всякакви други мисли, които можеха да ме разконцентрират“, обясни Галунова, като отбеляза, че успехът за „Възраждане“ не е неочакван предвид покачващия се процент на подкрепа на вота през април и юли. „Възраждане“ изграждаше стабилна рамка на доверие, обоснована от факта, че ние говорим, каквото мислим, и правим, каквото говорим – нещо, което рядко се случва в българския политически живот. Без съмнение огромен принос бе голямото обществено недоволство и съпротива към жестоките ограничителни мерки, които отнеха правото за присъствено обучение на децата, оставиха хиляди хора без работа, други бяха принудени да извършат медицинска инокулация против волята си, за да спасят работното си място и тази вълна от обществено недоволство естествено и логично припозна „Възраждане“ като спасител, тъй като през цялото време ние заставахме зад тези хора и се борихме с несправедливостта“, коментира народният представител.

Като млад човек и спортист, психолог по образование и професионален треньор по шахмат, постигнал  успехи на национално и световно ниво, Цвета Галунова смята, че би могла да е полезна с опита си в комисиите по образование и за децата, младежта и спорта. „В която и комисия да съм – ще подходя с огромна отговорност и ще дам всичко  от себе си в името на България“, каза Цвета Галунова.

По нейни думи хубавата новина е, че в следващото Народно събрание ще има парламентарна група, която ще отстоява националния интерес, правата и свободите на българските граждани. „Възраждане“ поставя ясна разделителна линия между себе си и останалите парламентарно представени партии и тя е – нормализация на живота. Искаме да върнем  децата отново  в училище, да върнем правото на избор и  свобода на българския народ. Заставаме твърдо зад българския лев, докато не се проведе референдум за приемане на еврото. Настояваме за премахване на търговския статут на болниците и  връщане   достойнството на лекарската професия, защото в момента болниците са превърнати в търговски дружества, а  ние не сме пациенти, а клиенти. Това трябва да се промени, за да заработи по-добре и  системата“, допълни Галунова. Сред приоритети тя изтъкна още предоговаряне на Зелената сделка, връщане на родолюбието в образователната система и ограничаване на влиянието на НПО и други организации в сферата на просветата. „Учебниците трябва да бъдат пренаписани в дух на родолюбие, децата трябва да познават истинската българска история. Те трябва да израстват горди , че са българи и наша е отговорността  да осигурим това да се случи“, заяви младият депутат.

Цвета Галунова обещава да подкрепя и да се грижи за децата от Шахматен клуб „Асеневци“, основан от нея и Даян Нинов пред 6 г. „Ние се утвърдихме като един от най-големите клубове в България, а тази година имаме двукратен републикански шампион“.