Любопитно

Художник продава благотворително портрети в помощ на областната болница

Близо 100 портрета на известни български и холивудски личности пусна в продажба 64-годишният ресенчанин Илия Бойчев. Заедно със сина си Пламен създадоха страница във Фейсбук под надслов – Благотворителност. Чрез продажбата на портретите мъжете искат да подпомогнат МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ – Велико Търново като закупят консумативи.

Портретите на Стоянка Мутафова, Георги Парцалев, Васил Михайлов, Маргарита Хранова, Тодор Колев и други, както и Брус Уилис, Брад Пит и др. се продават за по 20 лева. Всички те са рисувани с цветни моливи.

Портретите са правени от баща ми в продължение на вече 3-4 години. 5 души искат да си откупят. Двама са вече новите притежатели на картини. Събрали сме 40 лева. Надяваме се поне 20 портрета да продадем. Колкото повече, толкова по-добре. Казах на екипа на болницата, че до месец ще събираме пари“, поясни за Общинското радио сина на Илия Пламен Бойчев, който се е вдъхновял от баща си и е станал художник, а от близо 10 години е преподавател по рисуване в Природо-математическа гимназия „В. Друмев“ във Велико Търново.