Политика

Христо Стоев: Във Великотърновския общински съвет срещам позитивни хора от всички политически формации

„Първото ми впечатление е, че в общинския съвет има изключително много доказани професионалисти и млади хора, които са непознати за широката общественост, но са достойни и могат да бъдат полезни. Срещам позитивни, приятни, градивни и можещи хора от всяка една партия”. Това заяви пред Общинското радио Христо Стоев. Той е най-младият член на местния парламент. 24-годишният мъж бе избран с листата на партия ГЕРБ. Завършил е предприемачество в УНСС, в момента приключва магистратура по счетоводство и контрол във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Управляващ сътрудник е в счетоводна кантора.

Смята, че развитието на общината трябва да се гради на основата на консенсус и да се работи усилено за привличане на големи работодатели, които искат да инвестират в иновативни сфери и в производства с висока добавена стойност. „Само така могат да се задържат младите хора и качествените кадри”, коментира Стоев. Според него икономическата перспектива на Велико Търново трябва да се определя комплексно   с възможностите за просперитет и на съседните Горна Оряховица и Лясковец. „И това вече е наложено като управленски модел от кмета Даниел Панов”, отбеляза съветникът.

Формула за успех няма, споделя Христо Стоев. „Необходима е воля, готовност да се лишаваш от всичко. По кафенетата няма да ме видите често. Концентриран съм в професионалното и личностното си израстване”.

Стоев е син на бившия народен представител и председател на търновската организация на ГЕРБ Евгени Стоев. От него получава морална подкрепа и вяра в качествата му.

 

 

Снимка – Фейсбук