Икономика Любопитно

Христомир Ангелчев: Болярите предпочитат Турция и Гърция за лятна почивка

Лятото е сезонът на отпуските и време за почивка край морския бряг. Предпочитаните дестинации за ваканция са предимно Турция и Гърция, а България остава на заден план според Христомир Ангелчев– управител на туристическа агенция във Велико Търново.

Турция е водеща заради отличното обслужване на достъпни цени. Гърция също предлага добри условия, но се посещава предимно от хора, които вече са се запознали с ориенталската ни съседка.

Пакетите, които се предлагат са 7-дневни, 9-дневни и 14- дневни. Най-честно отпускарите се спират на едноседмичната почивка.

Цените са от 1500 до 2500 лв за семейство от двама възрастни с деца. „Ценообразуването зависи от  местоположението на хотела, базата на изхранване, дали стаята има изглед към море или градина. Обикновено се избира по икономичен пакет, затова пътуващите са склонни да се лишат от красивата гледка. По отношение на изхранването и тази година се предпочитат All inclusive пакетите“ , обясни Ангелчев.

Тези, които са решили да пропуснат гледката на морския бряг, се възползват от различните екскурзии, организирани от туристическите агенции. Близките до България страни като Румъния, Гърция и Турция са топ три дестинации за тази година. Популярни са и пътешествията в Западна Европа.

Цените на екскурзиите варират  заради разликата в разстоянието, изхранването, продължителността и опцията за допълнителни услуги. Стойността за по-близките дестинации е от 200 до 800 лв„, допълни Христомир Ангелчев.

Диана Колева