Култура

Хитовете на QUEEN покоряват Велико Търново на 11 септември с рок банда и голям оркестър

Хитовият проект на Опера Пловдив с безсмъртната музика на QUEEN гостува във Велико Търново на 11 септември от 20,00 ч. в Летен театър на Старата столица, като част от съпътстващата програма на фестивал„Сцена на вековете 2022“. 20 от най-известните песни на британската група ще звучат в изпълнение на един от най-добрите интерпретатори на Фреди Меркюри у нас – Славин Славчев в компанията на обичаните музиканти Славчо Николов, Дони, Венко Поромански, Михаил Шишков – син заедно с Оркестър и Хор на Опера Пловдив с диригент Kонстантин Добройков. Истинска изненада за меломаните ще е изпълнението на дуета на Монсерат Кабайе и Фреди Меркюри от сопраното Вера Гиргинова и гласът на самия Фреди.

С проекта „ЕДНА НОЩ В ОПЕРАТА с музиката на QUEEN“ Опера Пловдив отбелязва 30 години от смъртта на Фреди Меркюри и 75 години от неговото рождение.

Билети за концерта се продават в мрежата на Ивентим и онлайн на eventim.bg , grabo.bgи Туристически информационен център на ул. „Христо Ботев“ №5 във Велико Търново.