Култура Община

Хилда Казасян: „Ще направим истински празник за великотърновци с концерта „Да послушаме кино“

Класа, стил, емоции, професионализъм! Прекрасна джазирана филмова музика, съчетана с мултимедия на едни от най-обичаните български филми като „Адаптация”, „Вчера”, „Козият рог”, „Момчето си отива”, „Неочаквана ваканция” и др. Това е концертът „Да послушаме кино” на очарователната Хилда Казасян и нейните фантастични музиканти и Плевенска филхармония.  Тя ще гостува с него във Велико Търново на 6 юли, вторник от 21.00 часа на сцената на Летния театър в парк „Марно поле”.

Наистина съм много щастлива, че е бъдем отново във Велико Търново. Бяхме там миналата година в едно особено и странно време. И слава на Бога, сега спокойно мога да поканя всички без капка от страха, който имах тогава, имайки предвид пандемията и да поканя отново публиката да се насладим заедно на концерта ни „Да послушаме кино”, и то навън. Тази програма е именно за навън. Защото откритата сцена носи романтиката, която носи музиката и носталгията, която носи музиката. Пълна с най-красивите и стари български филмови музики. А мултимедията, която съпътства концерта, го превръща в музикално-филмов спектакъл”, казва дни преди концерта Хилда Казасян.

Редом с нея на сцената ще бъдат Теодосий Спасов, Васил Петров, Христо Йоцов, Борислав Йоцов, Живко Петров, Михаил Йосифов, Димитър Карамфилов.

Ще направим един празник за всички от старата филмова музика и кино. Радвам се, че работя с най-добите музиканти и имам късмета да работя с тях. Партньорство и приятелство лъха на сцената, защото е истинско и когато работиш, това е нещо задължително. Това са хора, които всеки от нас истински обича и сме си близки. Тази симбиоза въздейства и се чувстваме фантастично заедно на сцената, и мисля, че се предава и на публиката. Благодарим на Община Велико Търново, че ни покани. Това означава, че наистина нашето усещане на сцената не се е разминало с това, на публиката. Нямам търпение да дойдем в най-хубавия сезон, на това приказно и романтично място – Летния театър във Велико Търново”, допълва и кани меломани лъчезарната джаз изпълнителка.

Радостна е, че за нея и екипа й този концерт и въобще цялостната работа по творенето на музиката и мултимедията се превръща в мисия. Защото кара много млади хора, впечатлени от красивите мелодии, да отидат и да гледат или потърсят в интернет старите български филми.

Кремена Крумова – Попова