Полиция

Хванаха четирима водачи да шофират след употреба на алкохол и наркотици

Двама водачи, употребили алкохол и двама наркотични вещества, установиха служители на ОДМВР – Велико Търново. На 8 декември при обработване на произшествие със самокатастрофирал лек автомобил, с материални щети в с. Каранци, служители на УП – Полски Тръмбеш са извършили проверка за употреба на алкохол, с техническо средство на водача на лек автомобил „Мерцедес“ – 27-годишен от Велико Търново. Тестът е отчел 2,01 промила. Той е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР.

Същия следобед в с. Павел е извършена проверка на лек автомобил „ДЕУ“, управляван от 65-годишен мъж от същото село. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,42 промила. Той също е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР.

В Стражица е извършена проверка на товарен автомобил „Форд“, управляван от 33-годишен местен жител. Направения тест е отчел положителна реакция на канабис и кокаин. Той е дал кръвна проба за химичен анализ.

По същото време в Горна Оряховица за проверка е спрян лек автомобил „БМВ“, управляван от 31-годишен местен жител. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на канабис. Той е отказал кръвна проба. При последвало претърсване в жилището му е намерен около 1 грам от същото наркотично вещество. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу четиримата са започнати бързи производства.