Полиция

Хванаха неправоспособен да кара мотопед. 18 акта и 34 глоби с фиш съставиха автопатрули

Неправоспособен водач установиха служители на полицейското управление в Горна Оряховица. Вчера в 19,55 ч. в с. Драганово е извършена проверка на мотопед, управляван от неправоспособния И. Г. (33 г.) от същото село. В хода на проверката е установено, че водачът не притежава необходимото свидетелство за управление на возилото и се е качил на него в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. Срещу него е започнато бързо производство.

Лек автомобил с нередовни регистрационни номера установиха служители на полицейското управление в Полски Тръмбеш. В сряда около обяд при провеждане на специализирана полицейска операция в града е извършена проверка на лек автомобил «Ауди», управляван от 31-годишния М. М. от с. Петко Каравелово. В хода на проверката е установено, че транзитните номера на автомобила са с изтекъл срок  на валидност. По случая е образувано бързо производство.

През денонощието полицейските патрули в област Велико Търново са проверили общо 254 граждани, от които 79 за употреба на алкохол и 129 автомобила, от тях 10 товарни. Съставени са 18 акта и са наложени 34 глоби с фиш.