Спорт

Хандбалистките на „Етър“ с победа в мач от от IV-тия кръг на А-РХГ жени

Отборът на ХК „Етър-64“ победи гостите от ХК „Сливница“ с 40:33(20:17) в мач от IV-тия кръг на А-РХГ жени. Срещата започна силно за Болярки, които успяха да поведат в резултата и в петата минута той бе 4:2. Последва силен отговор от страна на гостите от Сливница и в десетата минута резултата бе изравнен за 6:6.

Мачът продължи със силни минути за виолетовите и те отново поведоха за 11:8 в средата на първото полувреме. В двадесетата минута разликата набъбна на 4 попадения в полза на „Етър” за 15:11. В следващите минути двата тима засилиха темпото си на игра и отбелязаха по три гола за 18:14 пет минути преди края.

До края на полувремето великотърновските хандбалистки отбеляза нови три попадения, а гостите от „Сливница” вкараха 4 и при 20:17 в полза на болярки прозвуча и последният сигнал за тази част. През второто полувреме двата отбора продължиха с високо темпо и за 5 минути си отбелязаха 6 гола за – 23:20. Последваха минути с колеблива игра за „Етър” и в 40-тата минута разликата в резултата бе намалена на 2 гола за 26:24.

Болярки бързо коригираха играта си и преднината в средата на втората част бе увеличена отново – този път с цели 5 гола за 30:25 в 45тата минута.

Виолетовите заиграха по-свободно като се стремяха да поддържат натрупания си аванс от 5 гола. Десет минути преди края резултата бе 32:27.  Последваха минути в които Етър игра разумно и не допусна съперника си от Сливница да стопи разликата натрупана до момента – 35:29 пет минути преди края на втората част.

В последните 5 минути двата отбора си отбелязаха нови 9 попадения, като превъзходството отново бе в ползва на Болярки и крайният сигнал прозвуча при 40:33.

В следващия кръг „Етър-64” гостува на ХК „Свиленград“, като срещата е насрочена за 19 ноември.