Любопитно

Фотоконкурс предизвиква любители и професионалисти да покажат своя град

В рамките на Европейската нощ на учените стартира фотоконкурс на тема „Моят град“. Той цели да предизвика участниците да погледнат творчески през обектива и да представят своя град такъв, какъвто го виждат – пъстър, шумен, тих, красив, умен, скучен, интересен.

В надпреварата могат да включат всички фотографи-любители и професионалисти, без възрастови или териториални ограничения. Те могат да участват с до 5 авторски цифрови изображения във формат .jpg или .jpeg, не по-големи от 5MB. Снимките трябва да са свързани с темата, но не е задължително да са заснети специално за конкурса.

Предложенията се изпращат на имейл  art.kazicenter@gmail.com заедно с попълнен формуляр за участие. Лица, ненавършили 18 години, участват в конкурса само със съгласието на своите родители или законни попечители, което се отразява във формуляра. Кандидатурите се приемат до 30 септември включително.

Победителите ще бъдат определени с онлайн гласуване, което ще продължи от 3 до 30 октомври във Фейсбук страницата на организаторите. За тримата участници, събрали най-много лайкове,  са предвидени предметни награди и грамоти.

Пълните условия на конкурса може да намерите тук