Община

Фондация „Искам бебе” подпомага с 4000 лева две двойки с репродуктивни проблеми

 

  Две двойки с репродуктивни проблеми бяха определени чрез жребий за получаване на набраните средства от фондация „Искам бебе”. Мирела Димитрова и Емил Бисеров, както и двойката Дарина Тодорова и Антон Георгиев ще получат по 2000 лева. Общо 4000 лева са събрали през миналата година доброволците на неправителствената организация от различни базари, на които са предлагани ръчно изработени изделия, сподели координаторът Вероника Михайлова.

Имената на двойките бяха изтеглени от нотариус Дешка Рачевец в присъствието на заместник-кмета Снежана Данева – Иванова, директора на дирекция „Социални дейности и здравеопазване” – Росица Димитрова, както и на д-р Диляна Вачкова – председател на комисията за „Ин витро” програмата в Община Велико Търново. Тя стартира през 2011 година. До сега и с нейната финансова подкрепа са родени 55 бебета. Подпомогнати са общо 140 семейства. 23 двойки с репродуктивни проблеми са получили през миналата година по 1530 лева от общинския фонд „Ин витро”. Тази година кандидатствалите двойки са 16, а средствата са в размер на 70 хиляди лева, заедно с преходния остатък, обясниха заместник-кметът Снежана Данева и Росица Димитрова.  Общинската комисия ще уточни и кои от тях отговарят на условията за финансиране по програмата, а имената ще бъдат утвърдени на сесия на местния парламент.

Близо 3000 лева ще бъдат предоставени и на двойка с репродуктивни проблеми от осмомартенската кампания на Ротаракт – Велико Търново.