Денят Социални дейности

Фондация „Ген. Протогеров“ реализира поредна благотворителна акция

Поредната си благородна акция успя да осъществи екипът на великотърновската Фондация „Ген. Протогеров“. Доброволците реновираха изцяло тренировъчната зала на спортния клуб по таекуондо в Горна Оряховица и изградиха рехабилитационна зала  в съседно помещение. Там са поставени необходимите уреди за възстановяване и масажна маса. Вече има назначен рехабилитатор, който изпълнява лечебна физкултура, лечебни масажи, стречинг, кинезотейпинг и изследване обема на движение в ставите на мускулния дисбаланс. Съблекалните и санитарния възел в залата също са отремонтирани със средства по проекта.

Нужен  е и уред за раздвижване тялото на пациента, известен като „Клетка на РОШЕ”. Неговата стойност е 3000евро. Председателят на фондацията Георги Радев призовава всеки, който желае и има възможност да помогне, да се свърже с екипа на „ Ген. Протогеров“ и да съдейства за осигуряването на това съоръжение.

„Искаме да помогнем  на деца от социално слаби семейства, които нямат възможност да си плащат тренировките или имат двигателни проблеми и са им нужни  някои от изброените физиотерапии. Фондацията ще  поеме техните разходи за дейностите в клуба“- каза за Общинско радио Велико Търново Георги Радев.

Проектът е на стойност 15 хил.лв. и се финансира с помощта на благотворителния базар „NATO Charity Bazar”  в лицето на националния представител за България Йорданка Петева. Базарът се организира ежегодно, а събраните средства се предоставят  на фондации, които представят проектите си  за благотворителност.

Пламена Димова