Култура Любопитно

Фокуси и игри за Нощта на книгите за Хари Потър

Вълшебна вечер с магически опити! Това очаква всеки – малък и голям, посветил свободното си време на Нощта на книгите за Хари Потър. Тя ще се проведе във филиал „Бузлуджа” на Регионалната библиотека „П. Р. Славейков“. Темата на тазгодишното събитие е „Училище за магии и вълшебства „Хогуортс“.

„Ще се организират игри, свързани с Хари Потър. Ще има четири отбора, ще се задават най-различни въпроси и загадки. Конкурс също ще има за най-добра маска и костюм. Ще бъдат направени и различни работилнички, свързани отново с приказния герой. Поканили сме химик, който ще направи няколко контролирани магически опита, с идеята за пушек и искри. Поканили сме и представител на аниматорска къща, за да направим и други интересни неща, посветени на Нощта на Хари Потър”, разказа за Общинското радио Николай Колев, библиотекар във филиала.

Интересен факт е, че в последните години, книгите за магическото момче  печелят все повече почитатели, дори и след възрастните. Вече има и книжки за оцветяване, тип антистрес.

Регионалната библиотека се включва за трета поредна година в Нощта на книгите за Хари Потър. В България се провежда за пети път.

Инициативата ще се проведе на 15 февруари от 18.00 часа във филиал „Бузлуджа”.

Нощ на книгите за Хари Потър е глобална проява, инициирана от издателство „Егмонт“.

Кремена Крумова – Попова