Спорт

ФК „Ботев” – Дебелец набира състезатели

Възроденият ФК „Ботев” – Дебелец набира млади състезатели, които искат да тренират футбол. Само преди четири месеца тимът „възкръсна” за нов живот и по отношение на базата за детски тренировки, той се намира на правилното място. Редица подобрения се извършиха на стадиона в Дебелец през последните години, за да може мястото да се превърне в удобно тренировъчно игрище за подрастващите шампиони в общината. На двата му терена тренира и отборът на „Етър” – Велико Търново.

Към момента двадесетина са записани клуба, разпределени в няколко възрастови групи. Треньорът им – Калоян Калчев е млад и енергичен спортист, който с желание и амбиция предава на своите възпитаници това, което сам е учил през последните 15 години.

Тренировките се провеждат три пъти седмично срещу такса от 25 лв., колкото е и в другите футболни клубове в общината. „Ако смятате, че детето Ви има талант, желание да играе футбол и да се развива, сте добре дошли при нас. Клубът е новосформиран, целта е постепенно да покрие всички възрастови групи в детско-юношеския футбол и да е сред водещите школи в областта”, призовават от ръководството.

Тренировъчния процес през зимата протича в салона на местното училище.