Любопитно Спорт

Фитнес-инструкторът Веселин Костадинов съветва как да се храним, тренираме и мотивираме

Фитнес -инструкторът и състезател по културизъм Веселин Костадинов сподели за Общинско радио, какво е  да извоюваш на първото си състезание  второ място. За спортистът това е било едно доста спонтанно решение, появило се след като  е бил зрител на подобно състезание със свои приятели. Толкова се е впечатлил от състезателите и атмосферата там, че се зарекъл на следващата година да участва в него. Но не успял да дочака до тогава и през октомври месец 2018 г. се явил на първото си състезание по културизъм, където постигнал забележителното второ място, имайки предвид, че повечето участници били професионални културисти и няколкократни шампиони.

Младежът споделя, че е бил 68 кг. , когато решил, че иска да натрупа килограми. В началото тренировките си провеждал в домашни условия, но след посетеното  състезание по културизъм , започнал да ходи на фитнес редовно, което му осигурило и второто място на шампионата.

Според Веселин е нужно  хората, решили да  оформят тялото си, да ползват  услугите на фитнес-инструктор, тъй като той може най-правилно да ги насочи към нужните уреди за тях. Не скрива, че освен тренировки е необходимо да се спазва и добър хранителен режим, който също един фитнес-инструктор може да направи. „Най-важното е постоянство и мотивацията“ – коментира още състезателят – защото за всичко е нужно време , а то така или иначе ще мине. Поне да сме постигнали желаните резултати през него“, коментира още той.

За него работата на фитнес-инструктор му носи най-вече удовлетворение, виждайки резултатите, които постига заедно със своите клиенти. Ако и вие се колебаете дали да започнете ново начало по отношение на храненето и да включите тренировъчен режим, може да намерите Веселин във фитнес-клуб „Power and Motion“ в Старата столица, намиращ се в Гум

Пламена Димова