Денят Образование

Фестивал на науката и изкуствата събира деца, родители и учители в парк „Марно поле”

Фестивал на науката и изкуствата ще се проведе на 5 август, от 17:00ч., в парк „Марно поле”. Организират го учителите Йордан Ходжев и Владимир Стефанов, които са родом от старата столица.

„Бяхме част от програмата „Заедно в час” и две години преподавахме в подбалканския регион – Пирдоп, Челопеч, Мирково и Чавдар. Научихме доста интересни неща и искаме да споделим с търновската общност нашата визия за това как трябва да изглежда една класна стая на бъдещето.”, сподели за Общинското радио учителят по природни науки Йордан Ходжев.

Той и неговият колега – Владимир Стефанов, който преподава чужди езици и има интерес към изкуствата, ще представят дейности, които успешно са прилагали по време на преподавателската си работа.

„Въвеждането на съвременните технологии в час се оказа един от най-успешните начини за справяне с отпадането на учениците от системата и с наваксването на материала. Това ще покажем и в Търново – как например цифровата фотография, 3D моделирането и използването на 3D принтер могат да се включат в преподаването, независимо по какъв предмет. Нашето виждане е, че разделянето на науките и предметите все повече ще отпада и те ще започнат да се разглеждат в една цялост.”

Фестивалът на науките и изкуствата е насочен както към ученици от всички класове, така и към родители, учители и експерти по образованието. Една от целите на събитието е да се помисли върху качественото обновяване на учебната програма и на цялата образователна система, за да може училището да се превърне в привлекателно за децата място.

Цялото интервю с Йордан Ходжев чуйте тук: