Култура Любопитно

Фенове от „Вино и любов“ неотлъчно до Веско Маринов на концертите му по морето

Традиционното лятно турне на Веселин Маринов се проведе и тази година, въпреки трудните обстоятелства. Каварна, Варна, Царево, Созопол и Бургас бяха дестинациите, където феновете му можеха да се насладят на тазгодишния спектакъл, озаглавен „Снимка от лятото”. Комбинацията от старите шлагери и новите популярни песни, поднесени със светлинно шоу и красиви танци, разтърсиха емоционалния свят на зрителите.

29-ти юли бе изключително емоционален ден. Това не бе просто началото на ежегодното лятно турне, а може би най-дългоочакваният концерт за феновете на Веско, неговия екип и самия Веселин Маринов. Както винаги сърдечен и откровен, Веско сподели за вълнението и трепетите, които е имал, преди началото. Бурните аплодисменти, топлите усмивки и букетите цветя обаче много бързо разсеяха всички тревоги и Веско и неговият екип се раздадоха на 100%, оставяйки публиката в захлас. Присъствали сме на много концерти, но този носеше специален заряд, който все още продължава да ни кара да настръхваме….”, това бяха думите, които написаха в страницата си почитателите на Веселин Маринов от великотърновския фен клуб „Вино и любов” след първия концерт от турнето в Каварна.

Много силен спектакъл се получи на следващия ден във Варна. Там изненада на Веселин Маринов поднесоха момчетата от „Ударната група”, които винаги впечатляват с атрактивния си вид, изключителен хъс и весело настроение. На 3-ти август в Царево бе може би най-магичният концерт.

Този път сцената бе изнесена на брега на морето, а Веско Маринов пееше на фона на омайния пъстър залез. Много специално бе и гостуването в Созопол. Навръх рождения си ден на 4-ти август Веселин Маринов изнесе концерт в един от най-красивите градове на българското Черноморие.  Финалният концерт бе в Летния театър на Бургас на 5-ти август. Тук голямата изненада поднесе самия Веселин Маринов, изпълнявайки за пръв път нова песен по музика и текст на големия бургазлия Стефан Диомов. В анонса преди песента певецът сподели, че винаги е мечтал да изпее негова песен и е безкрайно щастлив от възможността да представи вече включената в проекта за нов албум песен „Виждам те до мен”, разказват още за обиколката феновете му от „Вино и любов“.

През 2021 г. Веселин Маринов ще празнува 40 години на сцена. За този юбилей той е предвидил да издаде специален албум, в който да помести най-големите си шлагери, както и да обиколи градове из цяла България, където да изнесе грандиозни спектакли.