Спорт

Фенове на „Етър” търсят съмишленици за благотворителна кампания

Футболните фенове от Велико Търново не са, като всички останали. Това не спират да доказват привържениците на ФК „Етър”, сред които се открояват представителите фракцията Ултра Фронт Боляри. За разлика от ултрасите на други отбори, търновските фенове са си поставили за цел да променят мисленето на хората в своето обкръжение, като ги призовават да обединяват силите си не само на стадиона а и извън него.
Сред фракцията има много дами, деца и семейства които редовно подкрепят отбора не само на митичния стадион „Ивайло”, но и в цялата страна. Всички те се чувстват спокойни и сигурни, когато посещават мачовете на стадиона. Не са въоръжени с агресия и бомбички, а с каузи и идеи, защото за тях „ЕТЪР” е нещо повече от отбор. За тях това е начин на живот. „Чрез нашите инициативи, ние целим да покажем, че не сме от масата проблемни фенове, които непременно трябва да чупят, бият и трошат когато са на мач… Ние сме хора, като Вас и искаме да докажем, че стадион „Ивайло” е място, на което можеш да отидеш със семейството си да погледаш футбол без да се страхуваш за живота си”, споделят в мрежата запалянковците.

Не е останало незабелязано дейното участие на виолетовите фенове в организираните Доброволно чистене еко-инициативи, в които запалянковците се включиха с пари и труд. Защото искат да живеят в един по-добър свят и са убедени, че това зависи от всеки един от нас. Футболните фенове са сред активните участници във Веломафиите организирани от TarnovoRuns, а отделно от това – на всеки мач организират благотворителни кампании в подкрепа на болни деца и хора в неравностойно положение. Зад гърба си вече имат 7 такива акции, чрез които са събрани над 8 000лв. в полза на нуждаещите се.
Последният случай е един от най-емоционалните за тях, признават виолетовите фенове. Под надслов Да помогнем на Петър Иванов тече кампанията в подкрепа на млад мъж, парализиран в оковите на собственото си тяло повече от 12 години , останал без близки, които да му помогнат. Фен-фракцията призовава всеки, който има идеи, как може да бъдат набавени повече средства за Петър да се свърже се с тях, в името на една благородна кауза. Средства ще бъдат събирани в дарителница на стадиона довечера, на мача срещу „Локомотив” – Пловдив.

Снимка: „Да помогнем на Петър Иванов“