Денят Спорт

Фенклубът на „Кайзерслаутерн“ в старата столица отбелязва 25 години от създаването си

Фенклубът на „Кайзерслаутерн“, който носи името на бивш президент на клуба – Норберт Тинес, ще постави паметна плоча на 4 октомври пред официалния вход на стадион „Ивайло“ по повод 25-та си годишнина. На 12 октомври се навършва четвърт век, откакто в старата столица бе създаден първият официален международен фенклуб на немския тим в България и Източна Европа. Малко преди това “Етър” води паметни битки за Купата на европейските шампиони срещу немския първенец “Кайзерслаутерн”.

Паметната плоча ще бъде открита на 4 октомври от 11:00 ч. Тя изобразява емблемата на „Кайзерслаутерн“ със знамената на България и Германия и надпис „25 години“ на български език.

През2004 г. ръководството на немския клуб поставя ни извести, че поставят гранитна плоча за нашия фенклуб пред стадиона на „Кайзерслаутерн“, на алеята на феновете, с което удостояват далеч не всички. Така се ражда идеята и за плоча във Велико Търново

37 души с най-различни професии членуват в момента във фенклуб „Кайзерслаутерн“, отворени сме за всички желаещи да се присъединят към нас. Мястото на сбирките им е ресторант в старата част на града.

За откриването на плочата на 4 октомври са поканени изтъкнати футболни деятели като Тошо Кръстев, Бончо Генчев, Георги Василев, Стефан Чакъров, Александър Нанков, Никола Велков, Димитър Цеков, Величко Цончев и много други. Разбира се, покани ще има и към кмета на Велико Търново Даниел Панов и зам.-кмета и председател на УС на “Етър” проф. Георги Камарашев.