Политика

Фатме Етемова : Децата със специални образователни потребности са на всички, трябва да възпитаваме толерантност

„Децата със специални образователни потребности не са имунизирани срещу интелектуални затруднения в зависимост от религията си или от социалния си статус. Ние, психолозите и педагогическите специалисти, обичаме и подкрепяме всички деца.“ – това казва Фатме Етемова, председател на  Женското дружество на ДПС в областта и кандидат за народен представител от листата на ДПС от Великотърновски избирателен район.

Фатме Етемова е психолог и от години се е посветила на децата със специални образователни потребности, като е част от екипа на Регионалния център за подкрепа процеса на приобщаващото образование в областта. „Законовите разпоредби трябва да бъдат изпълнени с хуманност, вземайки под внимание човешкия фактор. Т.е, психолозите и педагозите, обслужващи тези специални деца, трябва да имат редица морални ценности. Толерантността е една такава ценност и тя трябва да се възпитава и у децата. Тя има пряка зависимост между моралната среда в семейството, възпитанието, социалните и религиозните предразсъдъци.“ – казва Фатме Етемова. Тя е категорична, че ДПС е символ и гарант за толерантност и сигурност, за диалогичност и далновидност и допълва: „Ние никога не сме имали проблем с приобщаването на различните, ние толерираме етническото, социалното и религиозното различие, защото оценяваме това като богатство.“

Според Фатме Етемова единствено Движението за права и  свободи може да тушира настъпилото в обществото разделение и противопоставяне и да гарантира етническия мир в страната.

Движението за права и свободи се явява на парламентарните избори на 14 ноември под №17 в бюлетината.

 

 

Платена публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление