Конфликти Община

Фалшиви новини за ремонтите на близо 40 улици създават напрежение в Старо Търново

Фейсбук страници заляха с фалшиви новини за ремонтите на близо 40 улици в старата част на Велико Търново. От денонощие в социалните мрежи се разпространяват снимки на една от калдаръмените улици в Старата столица с твърдението, че се унищожава калдъръма и настилката след ремонта ще бъде асфалт.

„Гръмката“ новина моментално бива разпространена от множество профили на всевъзможни места. В нея обаче няма нищо вярно, защото никъде калдъръмена настилка не се сменя с асфалт, както внушават с фейк новината.

Всяка от улиците с каменна настилка бива разкопавана за подмяна на старите, изгнили и ръждясали водопроводи, които са на възраст между 50 и 60 години. След приключване на дейностите калдъръмът бива пренареждан отново, монтира се енергоспестяващо улично осветление, пожарни кранове, парапети и др. Общата инвестицията само във водопроводите, които ще бъдат с обща дължина 8 километра, е над 4 милиона лева и е осигурена от правителството. А в основния ремонт на 38-е улици, тротоари, площадни пространства и други елементи на инфраструктурата, се влагат 8 милиона лева по ОП „Региони в растеж“.