Образование

Факелно шествие по повод празника на гимназията по икономика

Продължават тържествата по случай 98-ата годишнина на Старопрестолната гимназия по икономика във Велико Търново. Кулминацията е тази вечер, когато ще се проведе традиционното факелно шествие от площад „Велчова завера” и до паметника „Майка България”. В него ще се включат всички ученици от училището. Те ще поднесат цветя и ще изнесат кратък рецитал. Шествието ще се предвожда от Градския духов оркестър.

Утре, 19 октомври тържествата приключват. Денят ще започне с посещение на църквата „Св. Николай”, където е поставено началото на училището и се водят първите занятия. Водосвет ще отслужи отец Славчо. След това шествието ще продължи към Самоводската чаршия до сградата на музей „Възраждане и Учредителното събрание”.  Предвидено е и посещение на  Парка на миниатюрите под хълма Царевец.

Част от инициативите по повод празника на гимназията тази година бяха състезание по волейбол и счетоводство и литературни конкурси.

Близо 300 ученици се обучават в школото. Те изучават четири специалности – банково дело, бизнес администрация, икономическа информатика и оперативно счетоводство.