Денят

Училището с. Русаля търси доброволци и дарители

Училището по изкуство и занаяти в с. Русаля за деца от социално слаби семейства търси доброволци и дарители за предстоящите ремонтни дейности в сградата на учебното заведение. ЧОУ“Димитър Екимов“ е създадено през 2014 година и единственото по рода си в цяла Източна Европа.

“ На този етап е изграден пансиона и сме реновирали частта,  в която се извършва учебната дейност. Започнахме обособяване на кухненски блок. Идеята ни е да го довършим, за да може децата и менторите им да се хранят в сградата, защото месечната сума, която се отделя от бюджета ни за кетъринг, е твърде голяма. Имаме нужда от средства и доброволци за тази цел. Необходими са ни и идеи за по-нататъшното ни развитие. Както и  хора, които да популяризират дейността на училището“, обясни Радостина Тричкова, координатор в учебното заведение.

В момента в училището в с. Русаля се обучават 25 деца на възраст от 6 до 13 години.

„Училището е изцяло на самоиздръжка. Децата са на 24-часова грижа при нас. Менторите са хората, които се грижат за малчуганите извън учебно време. От миналата година получаваме финансиране от  държавата. Надяваме се и бизнесът да ни припознае като кауза“, допълни   Радостина Тричкова

Диана Колева