Любопитно Полиция

Ученички получиха благодарност от полицията във Велико Търново за достойна постъпка

Благодарствени писма за достойна постъпка получиха възпитаничките на Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“ във В. Търново – Ивелина Савева и Никол Николова, от ръководството на Областната дирекция на МВР.

В средата на март, разхождайки се из града двете момичета се натъкнали на изпаднали на тротоара банкноти. Без да се двоумят те събрали парите и ги предали в полицейското управление.

Днес в класната им стая, в присъствието на съучениците им и на директора на учебното заведение д-р Евгения Илиева, началникът на полицейското управление във В. Търново главен инспектор Веселин Райков им връчи благодарствените писма. „Похвална е постъпката ви, защото много от връстниците ви, а и възрастни граждани биха си прибрали намерената сума, без да си направят труда да потърсят собственика й. “, каза пред присъстващите гл. инсп. Райков. Той ги поздрави за доблестта и човечността, които са проявили и подчерта, че родителите им, техните учители и съученици би трябвало да се гордеят с тях.

Пожела на двете момичета да бъдат здрави, все така добри и отзивчиви, да сбъдват мечтите си и да са светли дните им, както са светли, и душите им.