Образование

Ученици от СУ „Емилиян Станев“ стажуваха в Университетско издателство „Св. св. Кирил и Методий“

Четири ученички от СУ „Емилиян Станев“, паралелка „Графичен дизайн“ бяха на стаж в Университетското издателство на Великотърновския университет. Практиката се проведе по договор, сключен между двете образователни институции.

Ръководители на стажа от страна на училището бяха заместник-директорката Анна Павлова и преподавателят по графичен дизайн Венцислав Цонев. Наставник на Мая, Вики, Лили и Рали по време на стажа беше Петя Калушкова, графичен дизайнер в Университетското издателство, която е бивш възпитаник на СУ „Емилиян Станев“. Момичетата се запознаха подробно с работните процеси в издателството и в полиграфичната база и получиха по две задания, които трябваше да изпълнят до края на стажа – дизайн на корица за книга и проект за лого на фирма.

Особено интересно и полезно за четирите момичета беше двудневното им посещение във Факултета по изобразително изкуство по покана на декана доц. д-р Светослав Косев. Те присъстваха на защитите на дипломните проекти на студентите от катедра „Графичен дизайн и визуални комуникации“ и се запознаха подробно с предлаганите специалности и възможностите за обучение във факултета.