Образование

Ученици от ОУ „Бачо Киро“ с куп награди от финалния кръг на олимпиада „Кингс“

ОУ „Бачо Киро“ е в топ 30 за България по брой ученици, участвали във финалния кръг на олимпиада „Кингс“ по математика; в топ 50 по брой ученици, получили диплома с първа и втора степен за ниво на знания по английски език и е в топ 30 по брой ученици, получили диплома с първа и втора степен за ниво на знания по български език. Учениците от начален и прогимназиален етап, показали изключителни резултати в олимпиада „Кингс“, бяха отличени с дипломи първа, втора и трета степен.

Диплома първа степен получава Максим Енев (ІІд клас). Максим е на първо място в страната в своята възрастова група на олимпиадата. Диляна Богомилова от същия клас е отличена с диплома втора степен. При третокласниците Александър Пъшев (ІІІд клас) също получава диплома първа степен. Също от ІІІд клас Лилия Мицова, Павел Пенев получават диплома втора степен. Същата степен диплома в своята възрастова група получават и Теадара Тодорова (ІVа клас), Александър Апостолов, Георги Калпакчиев и Изабела Димитрова от ІVв клас.

В прогимназиален етап по математика с диплома втора степен са наградени Никола Цветанов VІв клас, Петър Петров и Румяна Канъкова от VІб клас и Павел Герев Vв клас.

За изключителни резултати в олимпиада „Кингс“ по български език и литература двама четвъртокласници са отличени с диплома втора степен. Това са Александра Стефанова и Изабела Димитрова ІVв клас. Теадара Тодорова взе диплома втора степен, а Александър Апостолов – трета степен. В ІІІ клас диплома втора степен получават  Александър Пъшев, Лилия Мицова (ІІІдклас), както и Дария Недкова от ІІІб клас.

За изключителни резултати в олимпиада „Кингс“ по английски език са отличени: от  ІІІд клас Лилия Мицова беше отличена с диплома първа степен, Александър Пъшев – втора. Втора степен награда получават и четвъртокласниците Катерина Раева (ІVб клас), Александра Стефанова, Александър Апостолов, Изабела Димитрова от ІV в клас и Биляна-Мари Великова от ІVг клас.

За изключителни резултати в олимпиада „Кингс“ по човекът и природата са отличени: Дария Недкова ІІІб клас – втора степен, Яница Ганева ІІд клас – трета степен, Елица Трифонова и Теадара Тодорова (ІVа клас) – втора степен. От ІVв клас: Александра Стефанова, Георги Калпакчиев, Александър Апостолов – диплома втора степен.