Денят Образование

Ученици от ОУ „Бачо Киро“ с благотворителна кауза за болницата в с. Церова кория

До 10-ти декември 2021 г. всеки, който желае може да се включи в благородната акция на учениците от IIIв клас на ОУ „Бачо Киро“ и  класния им  ръководител г-жа Петя Димитрова , като закупи дълготрайни хранителни продукти, санитарни принадлежности или сладки от магазина, намиращ се на ул. „Филип Тотю“ 13 в старата столица и ги постави в обозначената за инициативата количка. След приключване на акцията, събраните средства ще бъдат дарени на Държавна психиатрична болница – с. Церова кория.

Идеята идва съвсем спонтанно  от родител на едно от момиченцата в класа. Той предлага да зарадват пациентите и персонала на психиатричната болница, подпомагайки ги с нужните им към момента консумативи. Децата прегръщат от сърце идеята и се заемат с изработването на коледни картички, които да подарят на ползвателите на лечебното заведение.  „Това не е първата благотворителност за нас. Рисували сме и сме творили и за други каузи. Децата са изключително съпричастни и много се радват“, пояснява още г-жа Димитрова, която освен учител в начален училищен етап е  и базов учител на студенти специалност “ Предучилищна и начална училищна педагогика“ във Великотърновски университет “ Св. св. Кирил и Методий“.

Административен съд-Велико Търново пък съдействаха със закупуването на рамки. Благодарение на този жест, всички ученици от ОУ “ Бачо Киро“ ще могат да дарят и една по-трайна радост от картичките, а именно картини, нарисувани от тях самите. Те ще  бъдат закачени на видни места в здравното заведение. Тематиката им е свързана с посланието “ Доброта“, а картичките ще изобразяват настъпващите коледни празници.

„Заедно с учениците на 23 декември ще зарадваме лично пациентите и персонала в болницата с набраните от нас консумативи и изработените подаръци. За жалост предвид пандемичната ситуация не смятам,че ще можем да организираме  голям празник, но се надявам да ги зарадаме с няколко стихчета, песнички и пожелания от самите деца“, допълни още Петя Димитрова.

Пламена Димова