Образование

Ученици от Гимназията по туризъм представиха традициите и обичаите за Еньовден в ДГ „Иванка Ботева“

Учениците на ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ от XIв клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“  бяха отново на гости в детска градина „Иванка Ботева“ във Велико Търново.  Поводът е предстоящият на 24 юни празник  Еньовден. Никола Стоянов и Борислав Ангелов влязоха в ролята на Мечо и болния  Зайко и разказаха на децата какви лечебни свойства има липата и за какви болести помага. Мъжката част на класа – Мартин, Велизар, Петър, Никола Буюклиев и Божидар представиха традициите и обичаите за Еньовден, различните билки и тяхното приложение. Ерика, Никол, Ивет, Дария и Нелин бяха усмихнатите феи, с които децата направиха Еньовски венец. А самите билки бяха подсигурени от най-малките в Гимназията по туризъм – от VIIIг клас, специалност „Екскурзоводско обслужване“ и „Организация на туризма и свободното време“.

Най-активни бяха големите деца от група „Слънчо“. С помощта на каките и батковците те изработиха  „Книга за билките“, а всяко дете сътвори картина с различни природни материали. Като награда за старанието малчуганите получиха торбички с билки и мед, събиран от работливите пчелички.

Владимира Тончева, учител по професионална подготовка в направление „Туризъм“,  и Бела Димитрова, педагогически съветник, са учителите, които за пореден път мотивираха и подготвиха учениците за гостуването в детската градина.