Култура Образование

Ученици интервюираха Ицо Хазарта, Васил Найденов и Орлин Павлов за „МУТВ” – телевизията на ОУ „Св. Патриарх Евтимий”

Готово е логото на училищната музикална телевизия на ОУ „Св. Патриарх Евтимий” във Велико Търново. Създадена по идея на шестокласника Мартин Стоянов и под ръководството на преподавателя Добрин Пелтеков и с изцяло младежки екип, медията вече направи и своето първо предаване. Орлин Павлов е изпълнителят, дал първо интервю за журналистите-ученици, предстои монтаж и за още поне четири броя от създадени с хъс и желание материали. Пред микрофона на колегите застанаха още Бъни от „Оратница”, Живко Василев от „Аутентик” и Стоян Янкулов-Стунджи, Васил Найденов и Ицо Хазарта. Хип-хопърът от „Ъпсурт” е посетил час по музика на седмокласниците, и е присъствал по време на последните 20 минути от занятията, водени от Пелтеков. „Учениците бяха много развълнувани, че го виждат на живо, той е изключително интелигентен., Зададоха му много провокативни и хубави въпроси. След това се качихме в една класна стая, където по-голямата част от децата, които участват в „МУТВ”, присъстваха на самото интервю. Разгънахме зелените бекграунди, получи се 10-15-минутен разговор. Смятам, че стана доста интересен”, сподели за Общинското радио Добрин Пелтеков.

Логото – крава със слушалки, на „МУТВ” (Музикална училищна телевизия) е дело на ямболските художници Буров и Буров. Те са направили проекта напълно безвъзмездно, информира Пелтеков. „Благодарим на Azo Burov & Atanas Burov – Burov & Burov Production за чудесните Logo & Motion Graphic Design (шапка и лого)! Както и на Здравко за снимките с дрон“, обобщи учителят.

По думите на енергичния и пълен с идеи преподавател, известен на всички като „Даскалът по музика”, създаването и работата в такава телевизия е изключително сложен процес. „Всички сме ентусиазирани и искаме да се получават нещата, но те не са толкова прости. Първо – нямаме къде. Второ – не можем да сме свободни по едно и също време. Нямаме и техника, всичко правим с подръчни материали и мои лични инвестиции в диктофон, бекграунд, лаптоп, видео обработка”, сподели той.

Телевизията може да се гледа онлайн, а начинът да се стигне до нея е чрез сайта: http://school.misterj.eu/category/proekti/mytv/.

Има и канали в Youtube, Instagram, Viber, Twitter и Snapchat.