Денят Образование

Ученици с награди от областен конкурс

23 –ма ученици от великотърновска област бяха наградени днес в Регионалната библиотека „П. Р. Славейков” за призовите си места в конкурса за рисунка „С очите си видях бедата“. Той бе организиран от Областна администрация – Велико Търново; Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”; Регионално управление на образованието и културната институция. Децата получиха грамота за участие, книга, слушалки и читателска карта.

    

Наградите връчиха зам.- областният управител инж. Детелина Борисова, председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, директорът на Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ Пенка Игнатова, директорът на библиотеката д-р Иван Александров и заместничката му доц. Калина Иванова и началникът на сектор „Превантивна и контролна дейност“ в РД ПБЗН инж. Николай Александров.

Общо 173 рисунки на ученици от всички общини на региона участваха в конкурса. Сред тях и деца от Центровете за работа с деца и младежи към община Велико Търново. За трета поредна година конкурса се провежда под патронажа на областния управител проф. д-р Любомира Попова.

Днес във фоайето на библиотеката бе подредена изложба с рисунките на 23-мата ученици. Техните творби ще участват в Националния конкурс „С очите си видях бедата”. Ще бъдат включени и в благотворителна кампания. Средствата от нея ще бъдат дадени на деца на загинали служители на Министерството на вътрешните работи.

            

Кремена Крумова – Попова