Община

Утре започва да работи безплатният паркинг в района на Старо военно училище

Днес, 21 март приключват дейностите по изграждането и оформянето и утре, 22 март, започва да работи безплатен паркинг с близо 90 паркоместа  на територията на Старото военно училище.

След заравняване на терена бяха извършени дейности по възстановяване на асфалтовата настилка, почистване, поставяне на ограничителни колчета, възпрепятстващи паркирането в зелените площи и разчертаване на местата за паркиране върху терена на плаца и асфалтовите алеи  между сградите на Пети корпус на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, Областна администрация и НАП.

Реализацията на проекта, иницииран от кмета Даниел Панов и екипа му, започна  на 11 март и приключва в обещаният срок – за Празника на Велико Търново.

Оформянето на паркинга има за цел да сложи край на нерегламентираното и безразборно спиране и паркиране на автомобили в района, включително и върху тревните площи.

Средствата за създаването на паркинга са осигурени от общинския бюджет. Изграждането му е на базата на решение на Великотърновски общински съвет.

Новият обект е с временен статут и ще съществува до реализацията на първия етап от проекта за създаването на нов градски център върху територията на Старото военно училище.