Здравеопазване Община

Утре е третият етап от пролетната кампания „Движи се и победи“

Утре, 4 юни, ще се проведе третият етап от пролетната кампания „Движи се и победи“. Той включва лъчеви туристически походи до парк „Ксилифор”, като тръгването ще е в 8 ч. от квартал Асенов, от Арбанаси, от автобусното обръщало до Великотърновския университет и от Шереметя.

В 10 ч. ще е откриването на празника и старта на художествената програма. Организирани са щафетни игри за І – ІV клас от 10:30 ч.; спортно-туристически щафети за V – VІІІ клас и ІХ – ХІІ клас, както и центрове на предизвикателствата. Специалистите от Регионалната здравна инспекция ще  измерват кръвно налягане, телесния състав и метаболитната обмяна, ще извършват функционално изследване на дишането, както и измерване на интерактивна демонстрация на злоупотребата с алкохол.
Празникът включва още улов на риба за деца до 14 г.катерачна стена, дартс, туристически каяци, плажен волейбол, стрелба с лък, състезание по шахмат, коло-крос в две възрастови групи: до 14 г. и до 18 г., състезание по бадминтон, лъвски скок и теглене на въже.

Награждаването на победителите и тегленето на томболата са предвидени за
13.30 ч.