Здравеопазване Социални дейности

Успешна и пълна с много събития година изпраща „Искам бебе“ – Велико Търново

Един живот отдаден на каузата да помага, за да се появи животът! Това е каузата на Вероника Михайлова, координатор на фондация „Искам бебе” във Велико Търново, която помага заедно със съмишленици на двойки с репродуктивни затруднения от града и региона. „Върша го безвъзмездно. Върша го с любов. Върша го, защото съм признателна. Върша го, защото не забравям кой, кога и с какво ми е помогнал”, казва тя. И още, прави равносметка…

Да ви разкажа как се чувствам. Да разкажа и на онези, които по една или друга причина вече не са част от това, което като доброволец върша. Те си знаят. И аз знам. Върша го, защото вече имам всичко. Не съм спирала. И няма да спра. Но и няма да позволя някой да си приписва заслуги. На чужд гръб. И да лъже. Да се подиграва с очакванията и чувствата на неориентирани хòра, вярващи сляпо в обещания.

И така за „Искам бебе“ – Велико Търново. Бабомартенски базар,  осмомартенски „Ротаракт“, Юлски концерт, августовски летни базари. През октомври, съвместно с Туристически център „Царевград Търнов“  – фотоси и чадъри, за местния фонд „ин витро“. С Тони Калушкова от фондация „Happy mams“ през ноември на изложение в Спортна зала, благотворителен спектакъл, който Веселин Василев и учениците от Езикова гимназия играха в салона на читалище „Искра“. Елена Червенкова дари гривни. Вече са продадени, благодарение на Рада Крумова. Госпожа Виткова от Горна Оряховица за пореден път пожела да дари картички и меденки. Ваня Йосифова дари, както и Еми Иванова, нейната шестгодишна дъщеричка Ани и приятелите им от „тайната“ банда.

Получих колет от Biberschatz. Светла Димитрова  съобщи, че пак ще дари.
Има и една дама – С., която от години е спътник на „Искам бебе“, но не желае да я съобщавам. Търсят ни медии. Толкова съм горда, колкото и си давам сметка, че поетата отговорност е за цял живот. Защото или си честен, или си крадец. На душù. И че хòра, които не ме познават лично или са ме виждали, че и чували, веднъж, вярват и са сигурни, че наистина помагам. Нямам право на грешка. Нямам право да лъжа. Нямам право да водя двойно счетоводство. Само който истински и осъзнато е минал по моя път, знае за какво говоря. Защото има едни зрънца, които и за пътя си лъжат… Публично.

Винаги сме готови да приемем доброволци – двойки с репродуктивни проблеми, които искат да получат, но и имат желание да се включат в базарите на „Искам бебе“. Благодарим на всички вас, добри търновци и приятели извън старата столица, че не спирате да вярвате в доброто и ни подкрепяте целогодишно. Благодарим на Община Велико Търново за доверието, че хубавите неща стават съвместно с правилните хòра на нужното интелектуално ниво“, посочва Вероника Михайлова.

За тази година „Искам бебе – Велико Търново“ завършва проявите си с Коледен базар. Той ще се проведе 8 и 9 декември, неделя и понеделник, от 10.00 до 18.00 ч., парк „Марно поле“, първата къщичка на входа след арката. В началото на идната година от фондацията ще обявят за кого ще отиде събраната сума.

Кремена Крумова – Попова