Коментари Култура

Успешна година изпрати търновският театър. Имат думата Милен Иванов и Силвия Шекилова

Най-успешната си година за последните почти три десетилетия изпрати Музикално-драматичният театър „Константин Кисимов”. Културната институция е поставила рекорди по всички показатели – приходи от спектакли, брой зрители и изиграни представления. „Година, в която не съм разочарована от себе си и от ролите си. Чувствам се удовлетворена, радвам се, че много пътуваме и че театърът върви в една много добра посока. Всички заедно доказваме, че когато има желание от ръководството и целия екип, нещата се получават”, коментира в ефира на Общинското радио актрисата Силвия Шекилова.

„Ползотворна година – с пълни салони и много представления”, е равносметката и на нейния колега Милен Иванов. Какво още споделиха обичаните актьори – чуйте:

Музикално-драматичният театър „Константин Кисимов” през изминалата година възстанови и няколко детски представления. Миналата неделя те представиха в Мол-Велико Търново безплатния спектакъл „Карлсон и дребосъчето”. Тази неделя от 11 часа в Търговския център театралите ще играят кукленото представление „Тримата братя и златната ябълка”. „В много други градове има такава традиция, щастлива съм, че и във Велико Търново се случва”, сподели Силвия Шекилова.

По  думите и на двамата актьори, срещата с всяка публика носи изключително голямо удовлетворение за всеки актьор. „Срещите с малките зрители е малко по-вълнуваща и сърдечна, тъй като техните възприятия са по-искрени и непреднамерени, спонтанни, бурни, емоционални са. Това нещо заразява актьорите на сцената, това ни помага да се вдетиним и да се почувстваме като тях. Те много повече усещат, ако не си искрен и ако не си вътре в образа на героя”, допълниха Шекилова и Иванов.

Музикално-драматичният театър „Константин Кисимов” във Велико Търново за първи път ще участва в селекцията за Годишните национални награди „Икар”, които присъжда Съюзът на артистите в България. Четири са предложенията за номинации, които е направило ръководството на храма на Мелпомена в старата столица, съобщиха от пресцентъра на МДТ. Отличията се присъждат в Международния ден на театъра 27 март. Сред номинираните за главна мъжка роля е Милен Иванов за превъплъщенията му като Сержант, Лейтенант, Гробар и Баща в постановката „Няма да платим” по Дарио Фо.

За подготовката си Иванов сподели: