Община Полиция

Усложнена е пътната обстановка в област Велико Търново

Продължава да е усложнена  пътната обстановка на територията на областта. Нека водачите да тръгват на път с подготвени автомобили и да се съобразяват с пътната обстановка и атмосферните условия, апелират от областната администрация.
Ограничено е движението по път III-405  Алеково – Козловец поради снегонавяване и нулева видимост /въведено в 00:37 ч./ Ограничено е и движението по път  III-407 Павел – Совата за МПС над 12 тона поради снегонавяване и нулева видимост /въведено в 00:51 ч./. Екипи на полицията пренасочват товарните превозни средства по обходни маршрути. Спират се и тежкотоварните автомобили над 12 тона, пътуващи по направление Русе. Към момента няма въведени други ограничения на територията на областта. Проходът на Републиката е затворен само за МПС над 12 т.
Поради влошената зимна обстановка всички училища на територията на общините Свищов и Павликени ще останат затворени на 27 и 28 февруари. На територията на община Сухиндол от училище ще бъдат освободени само пътуващите ученици.
Областният управител проф. д-р Любомира Попова е в постоянна връзка с колегите си от съседните области, както и с Областно пътно управление, ОД на МВР, ОД ПБЗН и БЧК.