Съд

Условна присъда за търновец, отглеждал и държал марихуана за близо 100 000 лв.

След одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура – В. Търново, 46-годишен мъж е осъден за отглеждане и държане на марихуана. Н. Н. се призна за виновен за това, че за времето от неустановена дата до 08.07.2019 г., в гр. Велико Търново, в апартамент, отглеждал в саксии 90 броя растения от рода на конопа /канабис, марихуана/ и в стопанска постройка в близост до западна промишлена зона гр. В. Търново, отглеждал над 200 броя растения от рода на конопа  /канабис, марихуана/, в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, като наркотика е обща стойност 42341,18 лева.

Признал се е за виновен и затова, че на 08.07.2019 г. в гр. Велико Търново, в апартамент, без надлежно разрешително държал високорисково наркотично вещество – коноп /марихуана/ на обща стойност  7900,81 лв. и в стопанска постройка до западна промишлена зона на гр. В. Търново държал коноп /на пода в помещение, в 11 чувала, на сушилник и в полиетиленова торба/ на обща стойност – 50500,18 лв.

За извършените деяние е осъден на една година и единадесет месеца  лишаване от свобода, изпълнението на което е отложено с изпитателен  срок от четири години и единадесет месеца.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.